O hodvábe

Hodváb – najkvalitnejší materiál? Alebo aký je rozdiel medzi saténom a hodvábom

Už zo samotného nadpisu ďalšieho článku z dielne LoveSilk je zrejmé, že to nebude nič viac, ako pozdvihnutie hodvábu na ďalší stupeň jeho kvality. V tomto prípade sa vám pokúsime vysvetliť základný a podstatný rozdiel medzi dvoma často zameniteľnými materiálmi, a to saténom a hodvábom.

Aký je rozdiel medzi saténom a hodvábom?

Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že ten najväčší rozdiel medzi saténom a hodvábom je ten, že satén je pomenovanie pre jednu z metód, pomocou ktorej sa vytvára látka. Na rozdiel od toho, hodváb ponúkaný aj na LoveSilk nie je žiadna zmes viacerých druhov nití, ale ide o čistú látku, 100 %-ný hodváb, so všetkými benefitmi.

Cena Hodvábu

Pred niekoľkými storočiami bol satén vytváraný tkaním hodvábnych nití. V súčasnosti ide o zmes rôznych druhov nití, v niektorých prípadoch aj hodvábnych. Možno však tvrdiť, že postupom času sa na kvalite saténu radikálne ubralo, čo je v istom smere zásluhou dopytu ľudí po lacnejšej verzií. Do zmesi nití, ktorými sa vytvára satén, je pridávaný okrem bavlny, nylónu, či vlny, aj umelý hodváb. Kvalita saténu je teda o niekoľko tried nižšia ako pravého hodvábu. Ide v podstate o umelú látku, nie prírodnú, ako pri hodvábe, ktorého výhody sme zdôraznili už viackrát na LoveSilk. Tieto skutočnosti sa nepochybne vykreslili aj na cene oboch látok, ktorých rozdiel je azda najciteľnejší.

Aká je starostlivosť o prírodný hodváb?

Je však dôležité pripomenúť, že aj starostlivosť o tieto dve látky je odlišná. Zatiaľ čo o pravý prírodný hodváb je starostlivosť základom úspechu a je viac ako nevyhnutné ho umývať jemným mydlom v rukách, o satén je starostlivosť o niečo jednoduchšia. Čo sa týka lesku, tú je možný nájsť pri hodvábe, ale aj pri saténe.

Ďalším podstatným rozdielom je ich priedušnosť. Hodvábne výrobky, ktoré sú dostupné aj na LoveSilk sú skutočným odrazom kvality a prírodného hodvábu, čo je zjavné na prvý dotyk. Ak teda túžite po skutočnej a nezameniteľnej kvalite a neodrádza vás ani vyššia cena, hodváb je favoritom medzi exkluzívnymi materiálmi. Ak si na druhej strany vystačíte aj s „umelou napodobeninou“, postačí vám zmes látok, akou je satén.

Zdroje

https://www.top-fashion.sk/krasa/trendy/7514-beauty-sleep-saten-vs-hodvabhttps://natapa.org/difference-between-silk-and-satin-346

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *