O hodvábe

Hodváb v klbku, vhodný materiál na štrikovanie?

Ak ste si mysleli, že hodváb je nielen luxusným materiálom, ktorý vyzerá úchvatne a nič viac, po prečítaní čo i len jedného z článkov na Love Silk, ste nepochybne zmenili názor.  Nie je to len účinkami hodvábu na zdravie a krásu, ale aj vďaka jeho schopnostiach a funkciám, ktorých je hneď niekoľko. V tomto článku na Love Silk vám dáme ďalší dôvod na zaradenie hodvábu do vášho šatníka a dozviete sa aj niečo, čo ste predtým možno ani netušili.

Aký je pôvod hodvábu?

V inom Love Silk článku sme sa o niečo bližšie zamerali na pôvod tohto materiálu. Hodváb je prírodný materiál, ktorý svojou existenciou vďačí larve nazývanej Priadka morušová. Napriek tomu, že v súčasnej dobe sa tieto larvy vzácneho živočícha chovajú na špeciálnych farmách, ktoré sa venujú výrobe hodvábu, nejde o žiadny výdobytok moderného sveta. Objav Priadky morušovej a jej schopnosti utkať vlákna, z ktorých vzniká tak jedinečná látka, akou je hodváb. Hodváb pochádza ešte zo starých čínskych civilizácií.

Čím sa môže hodváb pýšiť?

Hodváb sa môže pýšiť niekoľkými pozitívnymi vlastnosťami, vďaka ktorým sa jeho obľuba vo viacerých oblastiach neustále zvyšuje. Kvalita hodvábu sa však nepochybne odráža aj na jeho cene. My na Love Silk sme však toho názoru, že pokiaľ ide o kvalitu, na tej netreba v žiadnom prípade šetriť. Hodváb je nielen pevný a lesklý, ale má aj schopnosť pohlcovať vlhkosť. Medzi ďalšie superlatívy, ktoré sú charakteristické pre hodváb, patria jeho termoregulačné vlastnosti, či hypoalergénnosť.

Je hodváb vhodný na štrikovanie?

Práve preto je ideálnym materiálom aj na štrikovanie. V súčasnosti je teda možné si zakúpiť nielen hotové hodvábne výrobky, ako na Love Silk, ale aj si obohatiť svoje zručnosti v štrikovaní pomocou klbiek zamotaných hodvábnych vlákien. Môžete popustiť uzdu fantázie a uštrikovať si čokoľvek, čo vám napadne. Okrem vnútorných funkcií hodvábu, za spomienku stojí aj jeho štruktúra, ktorá má prierez v tvare trojuholníka.

Ak teda radi skúšate nové veci a hodváb vás uchvátil rovnako ako nás, určite odporúčame vyskúšať tento materiál na štrikovanie. Hodváb vám okrem príjemného pocitu na dotyk sľubuje, že vás ochráni pred teplom, zimou, ale aj pred rôznymi plesňami, či roztočmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *