O hodvábe

Aminokyseliny – kúzelná ingrediencia hodvábu

Vedeli ste, že aj taký hodváb obsahuje aminokyseliny?

Ak nie, tak pozorne čítajte tento článok, ktorý vám predostrie niečo málo nielen o hodvábe, ktorý je kľúčovým materiálom Love Silk, ale aj o jedných z najvýznamnejších stavebných jednotiek bielkovín, aminokyselinách.

Čo sú to aminokyseliny?

Tak, ako sú pre život dôležité proteíny, teda bielkoviny, taký istý význam zohrávajú aj aminokyseliny. Nehovoríme pritom len o živote ľudí, či živočíchoch, ale o živote vôbec. Sú prítomné nielen v nás, ľuďoch a zvieratách, ale aj v mikróboch, či dokonca aj v hodvábe, o ktorom je predovšetkým Love Silk je.

Aminokyseliny – kúzelná ingrediencia?

Ako už bolo načrtnuté, aminokyseliny majú nenahraditeľné miesto v našich životoch. V akej podobe sa nachádza v Love Silk ospevovanom hodvábe? V prípade hodvábu, respektíve hodvábneho proteínu hovoríme o neesenciálnej aminokyseline zvanej serín, ktorá má rôzne blahodarne účinky. Okrem zlepšenia funkcie mozgu prispieva táto aminokyselina aj k zmierneniu stredu, únavy, či dokonca dokáže zlepšiť spánok.

Hodvábny proteín – čo to je?

Hodvábny proteín, alebo aj tekutý proteín sa využíva nielen vďaka zdraviu prospešným vlastnostiam a schopnostiam, ale aj v oblasti kozmetiky a starostlivosti o vonkajšiu, ale aj vnútornú krásu. Ide o číru látku v tekutom skupenstve, ktorá napomáha napríklad k zlepšeniu pokožky, ale aj vlasov či nechtov. Práve v tejto zázračnej tekutine sa nachádza veľké množstvo aminokyseliny už spomínaného serínu. Taktiež aj bielkovina zvaná fibroín, ktorý sa získava prostredníctvom hydrolýzy, teda rozkladu látky pomocou vody.

Po prečítaní tohto článku vám určite napadne ako prvé: ,,Ako je možné, že som o tom nikdy nepočula?“ Tak a už to viete a môžete pokračovať v bádaní Love Silk-u, ktorý je celý o zázračnom hodvábe a jeho azda ešte stále nedocenených vlastnostiach.

Zdroje

https://vitaminymineraly.sk/serin
https://biopedia.sk/biomolekuly/aminokyseliny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *