O hodvábe

Ako mi hodváb zachránil vlasy

Afrodita hodvábny turban do vlasov

Vlasy sú jednou z najkrajších ozdôb človeka, ale aj jednou z najzraniteľnejších častí nášho tela. Dlhé roky som mala problém s krehkosťou a lámavosťou vlasov, čo mi spôsobovalo frustráciu a neistotu. Keď som sa o hodvábe po prvýkrát dozvedela, zaujala ma myšlienka, že by to mohlo byť riešenie môjho problému. A skutočne aj bolo.

Skúsila som takmer každý produkt

Odmalička som mala dlhé, blond vlasy, ale boli slabé a bez života. Naopak, závidela som svojim spolužiačkam a kamarátkam ich pevné a husté vlasy. Tento problém som si začala všímať hlavne ako tínedžerka. Nemohla som si dovoliť nosiť účesy, ktoré sa mi páčili a neustále som sledovala nové vlasové trendy. Utratila som mnoho peňazí na rôzne vlasové produkty, ale žiadne z nich nedokázali zlepšiť stav mojich vlasov.

Posledný pokus dosiahnuť krásne a zdravé vlasy

Jedného dňa som však zbadala v obchode s módnymi doplnkami hodvábne šatky, hodvábne gumičky, hodvábne turbany, hodvábne obliečky na vankúše a mnoho iných produktov. Pani predavačka mi ihneď vysvetlila na čo hodváb slúži, a aké výhody vlastne má.

Vyslovila:“Mnohí z nás sa každý deň stretávajú s rôznymi faktormi, ktoré poškodzujú naše vlasy. Toto môže zahŕňať napríklad vystavenie slnku, vetru, chlóru v bazénoch, nadmerné používanie stylingových produktov a horúcich nástrojov na úpravu vlasov, ako aj trenie vlasov proti vankúšu alebo povlečeniu v noci.“

Táto informácia ma zarazila. Skúsila som všetko, každý produkt. A to naozaj nevtipkujem! V tom momente som si uvedomila, že tak veľmi som sa snažila svoje vlasy zlepšiť, až som ich chudiatka úplne presilila rôznymi prípravkami. Keď som sa dozvedela o výhodách používania hodvábu, rozhodla som sa skúsiť tento materiál na zlepšenie zdravia mojich vlasov.

Ako mi hodváb zlepšil vlasy

Rozhodla sa, že si kúpim hodvábnu šatku na hlavu, ktorú si môže navliecť cez vlasy ako ochranu pred vetrom a slnkom. Keď si ju prvýkrát na seba navliekla, zistila som, že vlasy sa necuchajú a zostávajú hladké a rovné. Začala som sa sama seba pýtať, či by hodváb mohol byť riešením pre slabé a nezdravé vlasy. Hodvábne gumičky boli jednoduché na použitie a vlasy mi vôbec neťahali.

Taktiež som vyskúšala hodvábne návliečky na vankúš. Dúfala som, že keď budem spať na hodvábnych vankúšikoch, vlasy sa mi budú menej lámať. Po niekoľkých týždňoch spánku na hodvábnych vankúšikoch som si naozaj všimla, že moje vlasy sú lesklejšie a menej vypadávajú. Bolo by to úžasné spať v hodvábnej spálni na hodvábnom vankúši a prikrývať sa hodvábnymi obliečkami.

Sladké výsledky

Vďaka používaniu hodvábu som si všimla, že moje vlasy sa stali oveľa mäkšie a hladšie. Vlasové vlákna sa stali menej krehkými a lámavými a viac hydratovanými, čo sa prejavilo na ich celkovom zdraví. Okrem toho som si všimla, že mám menej rozdvojených končekov a vlasy sa mi menej krepujú a lámu.

Od tej doby som sa stala nadšenou zástankyňou hodvábu a začala som používať aj ďalšie hodvábne produkty. Moje vlasy nikdy nevyzerali lepšie a cítim sa sebavedomejšie a krásnejšie ako kedykoľvek predtým. Investícia do hodvábnych produktov na vlasy bola jednou z najlepších a „najprevratnejších“ v mojom živote.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *