O hodvábe

Benefity hodvábu na pokožku a vlasy

Aké sú benefity hodvábu na pokožku

Z mnohých strán vidíme množstvo trendov, ako sa starať o našu pleť či vlasy, aké produkty používať, čo je dobré a čo nie. Pokožka je najväčším orgánom nášho tela a je veľmi dôležitá a vlasy sú pre väčšinu z nás nemenej podstatné. Niekedy môže byť náročné orientovať sa v množstvo alternatív a v tom, čo je vhodné a čo nie. V každom prípade, každý z nás chce mať čo najdlhšie udržiavanú a hladkú pokožku a krásne vlasy. Do určitej miery nás práve pleť a vlasy prezentujú a je skvelé, ak sa o ne dobre staráme.

Jedným z dlhodobých a účinných pomocníkov, ktorí vám môžu pomôcť v tejto oblasti a na dosahovanie naozaj dlhodobých benefitov, je prírodný hodváb. Niet sa čomu čudovať, že je to najvyhľadávanejší materiál na spanie. Ľudia ho preto milujú v podobe obliečok na vankúše, gumičiek či masiek na spanie. Poďme si teda o ňom a jeho benefitoch povedať viac.

Prečo prírodný hodváb vytvorí z vlasov skutočnú korunu krásy?

Poznáte ten pocit, keď sa budíte so zauzlenými a elektrizujúcimi vlasmi? Môže sa stať, že sa vlasy zle rozčesávajú a tiež elektrizujú a v neposlednom rade aj vypadávajú. Práve obliečka na vankúš je jednou z príčin, ktorá je za to zodpovedná. Ak vymeníte váš vankúš za hodvábny, práve ten pomôže udržať vaše vlasy lesklejšie a hladšie. Dôvod je ten, že práve prírodný morušový hodváb znižuje trenie medzi vlasmi a materiálom, vďaka čomu sa vy dočkáte krajších vlasov.

Práve prírodný hodváb je veľmi jemné proteínové vlákno, ktoré je tkané veľmi pevne, preto sa po ňom vlasy hladko kĺžu a nezachytávajú sa, zatiaľ, čo vy  spíte. Vďaka tomu zmierňuje lámanie vlasov, ale aj rozštiepené končeky. Oproti tomu, ak máte obliečku z iného materiálu, akým môže byť polyester a bavlna, tieto materiály sú inak tkané, čo spôsobuje, že sa vlas zachytí do tkaniny a vypadne. Ak však budete používať hodvábny vankúš, vlasy nebudú v noci vystavené žiadnym nástrahám a môžu sa regenerovať. Presne rovnaké benefity dosiahnete, ak vymeníte bežné gumičku za hodvábnu.

Prírodný hodváb a jeho benefity pre vlasy

Pokožka obsahuje až do 45 % vlhkosti. Na to, aby mohla byť vaša pleť vitálna, je nevyhnutnú túto hydratáciu v pleti udržovať. Niekedy však nestačí len pitný režim alebo kvalitný krém. Práve hodvábna obliečka na vankúš nám môže vykonať veľkú službu. Ak ju porovnáme napríklad s bavlnou, bavlna je materiál, ktorý prirodzene absorbuje vlhkosť, čo nie je ideálne pre vlasy a ani pokožku. Prírodný hodváb je oveľa menej savý ako iné materiály a vďaka tomu udržuje aj vašu pleť hydratovanejšiu a krajšiu.

Používate taktiež množstvo krémov a sér na pleť? Určite v tom prípade nechcete, aby väčšinu z vašich produktov vysala vaša obliečka. Prírodný hodváb zabezpečuje, aby produkty na vašej tváre či vlasoch zostali počas celej noci tam, kde majú. A tak sa výživa dostane presne na tie správne miesta.

V neposlednom rade treba upriamiť pozornosť na úžasný benefit prírodného hodvábu v podobe zmiernenia otláčania vašej tváre, vďaka čomu bude vaša pokožka pevnejšia a pružnejšia. Úžasné zloženie prírodného hodvábu pomáha zlepšovať stav vašej pleti, znižuje tiež začervenanie pokožky a pomáha predchádzať vráskam.

Prečo vznikajú vrásky a ako im predchádzať?

 A prečo vlastne vzniká niečo, čo sa volá „sleep wrinkles“? Počas spánku častokrát tlačíme tvárou na povrch vankúša. Je to problém predovšetkým z dlhodobého hľadiska. Vytváraním tlaku na rovnaké miesta tváre pokožka stráca jej elasticitu. Práve morušový hodváb je jemný a kĺzavý, preto sa po ňom vaša pokožka na tvári, ale aj tele posúva plynule, čo je skvelou prevenciou proti vráskam.

Akné a hodváb

A čo akné? Samozrejme, prírodný hodváb nedokáže akné úplne vyliečiť, avšak účinne pomáha pri prevencii a tu je dôvod: Na povrchu umelých tkanív sa časom hromadia mnohé látky, ako sú toxické chemikálie, konzervanty, látky na báze silikónov, a podobne. Práve tie sú príčinou mnohých zápalov na pokožke a tvorbe vyrážok. Keďže však prírodný hodváb nehromadí tieto nečistoty, ktoré sú viazané vo vlhkosti, pomáha predchádzať tvorbe vyrážok a udržuje póry čisté.

Ak si chcete zachovať krásne vlasy a pleť, a to predovšetkým z dlhodobého hľadiska, práve obliečka či ďalšie produkty z prírodného hodvábu sú investíciou, ktorá bude stáť za výsledok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *