O hodvábe

Hodvábna maska na spanie, jej výhody a použitie

Hodvábna maska na spanie z pravého hodvábu – biela perla

Masky na spanie, a to predovšetkým tie z prírodného hodvábu milujú ľudia na celom svete. Viete prečo? Jedným z prvých dôvodov, prečo ľudia vyhľadávajú masky na spanie sú, že majú nie príliš kvalitný spánok. V dnešnej dobe je dobrý spánok a odpočinok skutočne základom nášho zdravia a budovania si imunity, a to aj z toho dôvodu, že ho častokrát nemáme dostatok. Dôležitým faktorom pri kvalite nášho spánku je svetlo. Vonkajšie svetlo býva pre náš dobrý spánok skutočne veľkým nepriateľom a bráni vám v noci zaspať. Maska na spanie z prírodného hodvábu je preto prvým riešením, ktorý ľudia volia, keď hľadajú pokojný spánok.

Tu sú ďalšie dôvody, prečo je maska na spanie skvelá úplne pre každého:

Rýchlejšie a bezproblémové zaspávanie

Podľa mnohých odborníkov na spánok na celom svete je nosenie spánkovej masky najlepším spôsobom, ako skrátiť čas, ktorý strávite zaspávaním a prehadzovaním sa v posteli, keď sa bezcieľne pokúšate zaspať. Nosenie masky na spanie blokuje svetlo, ktoré by vám za normálnych okolností bránilo zaspať, a zároveň zvyšuje hladinu melatonínu, čo vám pomôže celý proces urýchliť.

Na rôznych webových stránkach či v obchodoch nájdete veľa rôznych masiek na spanie, avšak pre dobrý spánok je najlepšia práve tá z prírodného hodvábu. Hoci stojí o niečo viac ako ostatné masky, táto investícia sa vám skutočne oplatí. Hodvábne masky na oči sú oveľa pohodlnejšie na nosenie a umožňujú vašej pokožke ľahšie dýchať cez noc, a to aj pri mnohých hodinách spánku.

Maska na oči zabraňuje vystaveniu škodlivému svetlu

Už počas dňa sme vystavovaní mnohým škodlivým žiareniam, a to od oslňovania obrazoviek našich smartfónov, cez počítače počas celého dňa až po televízory, na ktoré sa večer pozeráme. Preto občas treba vypnúť a od týchto zariadení si oddýchnuť. Hoci tieto druhy žiarenia vám prinášajú radosť počas dňa, v noci môžete byť pre vás ťažšie zaspať. Maska pomáha práve rýchlejšie utlmovať všetky vnemy, ktoré ste nadobudli počas dňa.

Zlepšuje vašu dobrú náladu

Masky na spanie môžu robiť zázraky s vaším duševným zdravím! Tiež pomáhajú znižovať depresiu a zároveň zlepšujú vašu celkovú náladu. Vedci potvrdzujú, že ľudia, ktorí sú v noci vystavení príliš veľkému množstvu svetla, majú väčšiu pravdepodobnosť vzniku symptómov depresie v porovnaní s tými, ktorí spia v úplnej tme.

Masky na spanie pomáhajú relaxovať

Viete, ako vám použitie hodvábnej masky pomôže uvoľniť sa? Prax spočíva v tom, že hodvábna maska vyvíja jemný tlak na vaše oči. Ten je ďalej aplikovaný aj na vašu tvár a prináša tak upokojujúci účinok, ktorý sa dá prirovnať k objatiu. Práve počas neho sa potom uvoľňujú chemikálie, ktoré regulujú spánok a ten sa nazýva seratonín. Vďaka tomuto pocitu budete zaspávať oveľa lepšie.

Maska na spanie je ideálna, ak cestujete na dlhé vzdialenosti

Pravdepodobne všetci poznáme pocit, keď sa snažíme zaspať počas dlhej cesty v lietadle alebo v inom dopravnom prostriedku. Treba povedať, že to naozaj nie je ľahké. Počas takýchto ciest je ťažké nadobudnúť úplnú tmu a práve maska na spanie k tomu vynikajúco pomôže. Ich veľkou výhodou tiež je, že sú pomerne malé, a preto sa zmestia do akejkoľvek cestovnej tašky. Maska na spanie z prírodného hodvábu zároveň znižuje pocit úzkosti a vďaka tomu sa budete cítiť viac uvoľnene.

A teraz to najlepšie! Prírodný hodváb predstavuje ideálne nočné kozmetické ošetrenie počas spánku! Je to práve vďaka tomu, že prirodzene sa vyskytujúce proteíny a oleje, ktoré prírodný hodváb obsahuje, pomáhajú v starostlivosti o vašu pokožku. Dokonca pomáhajú vyhladiť jemné linky a vrásky! Tieto prírodné chemikálie taktiež urýchľujú metabolizmus vašej pokožky, takže vaše kožné bunky sa vyvíjajú a renovujú rýchlejšie ako normálne.

Prírodný hodváb je tiež pomerne hustá tkaniva, ktorá drží vlhkosť priamo na vašej pokožke, keď spíte. Pomáha jej tak udržať prirodzenú úroveň vlhkosti, preto ju z tváre odvádza menej. Vďaka tomu je vaša pokožka viac hydratovaná, bez vrások a tmavých kruhov.

Ako masku na spanie nosiť?

Kvalitná maska na spanie sa vám nebude krčiť, nebude vám ťahať za pokožku ani za vlasy. Vďaka jemným hodvábnym remienkom, ktoré nájdete na hodvábnej maske na spanie ostane maska vo svojej polohe počas celej noci. Popruh, ktorý sa na maske vždy nachádza, môžete umiestniť pod najširšou časťou hlavy, a to tesne nad ušami. Nezabúdajte, že kvalitná maska z prírodného hodvábu bude vždy pohodlnejšia ako ktorákoľvek iná maska.

Prebúdzanie sa s plnou dávkou energie vďaka neprerušovanému spánku je skvelé a pomôže vám k tomu práve maska na spanie. Takúto investíciu teda rozhodne neoľutujete! Ako sme už uviedli, výhody masky na tvár, a to hlavne z prírodného hodvábu, sa nekončia len pri lepšom nočnom spánku, hodvábne masky na oči môžu tiež pomôcť zlepšiť zdravie vašej pokožky. Tak dobrú a kvalitnú noc!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *